Полуничний пиріг незвичайний, а варто лише поєднати два види тіста: ніжний, повітряний і смачний пиріг з полуницею до чаю

Estimated read time 1 min read

Ніжний ідеальний пиріг із полуницею (з вишнею, смородиною) виходить завдяки правильним пропорціям тесту та особливої підготовки ягід. Солодкий пиріг поєднує ніжне пористе (не мокре від плодів) бісквітне тісто і розсипчасте пісочне тісто. Випікається десерт одразу, готується легко та швидко, тільки варто дочекатися, доки духовка зробить свою роботу. На смак ягідний пиріг виходить дивовижний, хоча, здається, два простих рецепти, але разом вони створюють ідеальну композицію – раджу спробувати!

Полуничний пиріг незвичайний, а варто лише поєднати два види тіста: ніжний, повітряний і смачний пиріг з полуницею до чаю

  1. Готуємо пісочне тісто. Змішуємо борошно з сіллю та цукром, додаємо м’яке вершкове масло (заздалегідь дістати з холодильника), злегка розминаємо вилкою.
  2. Додаємо невелике яйце та збираємо тісто. Довго місити не потрібно, потрібно лише зібрати до однорідності.
  3. Розмішаємо рівним шаром пісочне тісто у формі, використовую прямокутну форму, але можна і круглу. Застеліть для зручності пергаментом, який не потрібно змащувати.
  4. Ягоду полуниці промиємо під проточною водою, ягода має бути не битою. Даємо стекти воді та розрізаємо великі плоди на шматочки. Таким чином, ягода дозволить пропікатися тесту краще, ніж цілком.
  5. Готуємо бісквітне тісто. Борошно змішуємо з розпушувачем та крохмалем (можна картопляним). Крохмаль зробить тісто рихлішим і допоможе прибрати зайву вологу від ягід.
  6. Яйця беремо з холодильника, ділимо на білки та жовтки. До жовтків додаємо трохи більше підготовленого цукру та ванільний цукор, збиваємо пару хвилин міксером дотику.
  7. Збиваємо білки з щіпкою солі поступовим додаванням цукру, що залишився, до піків.
  8. У жовтки акуратно вводимо збиті білки невеликими порціями і перемішуємо знизу нагору.
  9. В кінці додаємо в 3-4 прийоми борошно з крохмалем і розпушувачем, також акуратно перемішуючи, а потім ягоду.
  10. Викладаємо бісквітне тісто на пісочне тісто, розрівнюємо. Я посипаю повітряним рисом, можна використовувати цукор або стружку кокосову. Випікаємо в духовці (заздалегідь розігріти) при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.
  11. Не варто відкривати під час випікання дверцята, інакше пиріг може осісти. Дерев’яна шпажка має бути сухою. Охолоджуємо пиріг спочатку у формі небагато, потім на ґратах. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою.
  12. Пиріг виходить повітряний і пористий, ягоди не створюють сирого тіста, і пісочне відмінне тісто поєднується в смаку. Готуйте із задоволенням!

Полуничний пиріг незвичайний, а варто лише поєднати два види тіста: ніжний, повітряний і смачний пиріг з полуницею до чаю

Інгредієнти (17х23)

(! Стакан 200 мл)

Пісочне тісто:

борошно – 220 г/1,5 склянки + 1 ст.л. з гіркою

цукор – 70 г/3,5 ст.л.

сіль – щіпка

вершкове масло – 140 г/0,5 склянки + 2 ст.л.

яйце – 1 шт.

Бісквітне тісто:

борошно – 120 г/1 склянка – 0,5 ст.л.

розпушувач – 5 г/1 ч.л.

крохмаль кукурудзяний – 12 г/1 ст.л.

яйце – 4 шт.

цукор – 100 г/0,5 склянки

сіль – щіпка

ванільний цукор – 5 г/1 ч.л.

Додатково:

полуниця – 200 г/10 середніх плодів

цукрова пудра за бажанням.

+ There are no comments

Add yours