Не лише удача: які 8 особистісних якостей ведуть до фінансового успіху

Estimated read time 1 min read

Особистий фінансовий успіх це не лише результат життєвого успіху чи якогось особливого таланту. Багато в чому це результат уміння керувати своїми фінансами та приймати правильні рішення. Розповім які я бачу 8 особистісних якостей, які допомагають досягати фінансового успіху.

  1. Дисципліна

Дисципліна — це здатність контролювати свої дії та дотримуватися певних правил. Це одна з найважливіших якостей для досягнення фінансового успіху. Успішні люди розуміють, що для досягнення своїх цілей потрібно бути вкрай послідовним та дисциплінованим у своїх діях. Наприклад, Ілон Маск працює понад 100 годин на тиждень – і він мільярдер.

Не лише удача: які 8 особистісних якостей ведуть до фінансового успіху

  1. Цілеспрямованість

Цілеспрямованість – вміння намітити конкретну мету і працювати над її досягненням. Очевидно, що без чіткої мети неможливо досягти успіху. Наприклад, інвестор-мільярдер Уоррен Баффет поставив собі за мету стати одним із найбагатших людей у світі… і став!

  1. Терпіння

“Скоро тільки кішки народяться”, каже народна мудрість. Для досягнення фінансового успіху терпіння — одна й ключова якість. Діяти, чекати і не втрачати надію, коли результати не приходять одразу, ось що таке терпіння. Наприклад, розробник і власник майданчика Amazon Джефф Безос працював над своєю ідеєю понад 20 років, перш ніж його компанія стала однією з найуспішніших у світі.

20 років, уявляєте? А якби він склав руки? Недаремно кажуть: Якщо ви дієте, то результатів може бути два, чи вийде, чи не вийде. Якщо ж ви не дієте, то результат завжди один!

  1. Рішучість

Рішучість у разі це здатність приймати рішення, зокрема ризиковані, і слідувати їм. Успішні люди знають, що для досягнення фінансового успіху потрібно бути рішучим та готовим приймати ризики. Наприклад, британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон вирішив створити свою першу компанію у віці 16 років.

І приблизно до 50 років став одним із найуспішніших підприємців у світі. А зараз йому вже 72. Політ нормальний

Не лише удача: які 8 особистісних якостей ведуть до фінансового успіху

  1. Впевненість

Я зараз говорю про віру в себе і свої здібності, віру безумовну і непохитну. Тільки така віра допомагає ризикувати, народжувати геніальні ідеї буквально з повітря, досягати поставленої мети. Наприклад, Марк Цукерберг вирішив створити Нельзябук у віці 19 років, коли був студентом. Він не сумнівався в собі, не думав, чому він не зможе і що йому завадить, а просто взяв і зробив.

І, як бачимо, фінансово зробив цілком успішно.

  1. Креативність

Креативність — уміння знаходити нові та нестандартні вирішення проблем. Наприклад, Стів Джобс придумав («накреативіл») створив iPhone, який став одним із найпопулярніших гаджетів у світі.

Він узяв ідею смартфона і переосмислив його у властивій йому манері.

  1. Готовність вчитися

Готовність вчитися, пізнавати нове, розвиватися професійно та особистісно – вкрай важливі для фінансового успіху якості. Так, той самий Уоррен Баффет, який, здається, знає про фондових ринках абсолютно все, читає не менше 50 сторінок спеціальної літератури на день, щоб дізнатися ще більше.

Якщо такі люди навчаються — то нам, простим смертним, тим більше не можна зупинятися.

  1. Стратегічне мислення

Стратегічне мислення – це здатність мислити довгостроково і планувати свої дії на основі відкладених у часі цілей. Знову найпростіше проілюструвати прикладом, і знову я згадала Уоррена Баффета — він завжди планував і планує свої інвестиції на довгострокову перспективу… І така тактика фінансово виправдовується на 100%.

+ There are no comments

Add yours