Як урізноманітнити пробіжку

Estimated read time 1 min read

Людина починає бігати, минає місяць, два, три. І інтерес до тренувань просто зникає. Той самий маршрут, той самий час. Все монотонно і дуже нудно. Що робити у такому разі? Безперечно, урізноманітнити своє тренування. А як це зробити – можна дізнатися на сайті nakolesax.com.ua.

Вибрати пункт призначення. Можна бігти до магазину, роботи до дому та інші варіанти. Подібний варіант має чимало переваг. По-перше, так можна заощадити свій час. По-друге, це добрий шанс поєднати корисне з приємним.

Як урізноманітнити пробіжку

Змінювати швидкість пробіжки. Тобто перші кілька хвилин бігти із мінімальною швидкістю. Навіщо з невеликим прискоренням, а потім на максимальній швидкості? Повторювати це потрібно циклічно протягом усієї пробіжки. Подібний варіант підійде як новачкам, так і досвідченим бігунам.

Змінити маршрут. Не потрібно щодня бігати одним і тим же маршрутом – це зовсім нецікаво. Тому варто відкривати для себе якнайбільше місць. Це може бути сусідній сквер, ліс за містом та багато іншого. Це допоможе дізнатися своє місто набагато краще.

Міняти не лише маршрут, а ще й ландшафт. Коли людина біжить камінням, нерівностями, горами, йому просто ніколи нудьгувати. Тому варто звернути увагу на біг пересіченою місцевістю. Це зробить спортсмену чимало сюрпризів.

Забіг у гору. Це хороший спосіб створити навантаження на ті м’язи, які не торкаються під час звичайної пробіжки. Можна практикувати таку схему: швидко вгору та повільно вниз. Якщо в районі, де проживає людина, немає гір, можна замінити цей варіант пробіжкою сходами.

Пробіг на стадіоні. Її суть у тому, що з кожним колом спортсмен збільшує свою швидкість. На перший погляд, це зовсім не цікаво, але тут можна знайти багато переваг. По-перше, на стадіонах є гарне покриття. Воно дозволить зменшити ризик травмування. По-друге, так можна суворо контролювати відстань, яку спортсмен пробіг.

Покликати на пробіжку друзів. Коли спортсмен займається з кимось, час тренування пролітає непомітно. Якщо товариші відмовляються, то можна покликати на допомогу родичів. Це добрий спосіб налагодити з кимось стосунки. Крім того, як людина здатна говорити під час пробіжки, можна судити про навантаження.

Як урізноманітнити пробіжку

Знайти партнера для пробіжки в Інтернеті. Там можна знайти досвідченого бігуна чи новачка. Досвідчені спортсмени з радістю поділяться лайфхаками. Крім того, є шанс знайти нових друзів і навіть свою другу половинку.

Різноманітність на біговій доріжці. Комусь може здатися, що це зовсім неможливо. Але сучасні бігові доріжки дозволяють змінювати умови для здійснення пробіжки.

Зареєструватись на забіг. Це буде краще за будь-яку мотивацію. Адже для забігу потрібно мати хорошу спортивну форму, а також витривалість. А досягти цього можна за допомогою регулярних тренувань. Головне не ставити собі занадто велику мету, краще починати з півмарафону.

+ There are no comments

Add yours