Чи можна мити кішку звичайним шампунем

Estimated read time 1 min read

Перш ніж відповідати на це питання, потрібно відповісти на інше – а чи потрібно взагалі купати цю тварину? Більш детальну відповідь на це питання дивіться в цьому блозі newpeople.kiev.ua. Насправді, кішки спочатку дуже охайні тварини. Вони здатні підтримувати абсолютну гігієнічність самостійно. І водні процедури для більшості пухнастих вихованців – це величезний стрес. Але є такі моменти, коли без цього обійтися не виходить.

Чи можна мити кішку звичайним шампунем

Коли можуть знадобитися водні процедури для кішки

Звичайно, заводчики обов’язково миють тварин перед тим, як вирушити на виставку. Але тут питання «Чим мити?» взагалі ніколи не виникає. Фахівці завжди мають засоби для гігієни, які підходять саме пухнастим улюбленцям. Багато миють тварину, якщо виявлено шкідники – блохи. Але тут теж треба розуміти, що ніякий звичайний шампунь для людей із ними не впорається. І лише в третьому випадку можна порушити питання, чи можна мити кішку звичайним шампунем. Це колись тварина банально брудна. Дуже часто так буває, коли кішка втекла, а потім повернулася додому, або ж жалісливі люди підібрали тварину з вулиці. Там уже без втручання людини не обійтись. Як мінімум – такий вихованець брудний, а найчастіше виділяє дуже неприємні аромати.

Чим купати кішку, якщо немає спеціального засобу

Найкраще буде таки придбати шампунь, який призначений для конкретної тварини. Його можна знайти у будь-якому магазині зоотоварів. Звичайними засобами, якими користуються люди, мити вихованця фахівці категорично не радять. Чи не підійде ні шампунь, ні гель для душу, ні звичайне мило. Такі засоби можуть виявитися згубними для ніжної шкіри кішки. Може з’явитися роздратування, алергія, а також виникнути проблеми із вовною.

Є коти, яких потрібно мити обов’язково. Це порода, що називається сфінкс. Ось тут треба обов’язково порадитись із ветеринаром. Тому що, якщо мити тварину занадто часто, можуть виникнути проблеми.

Чи можна мити кішку звичайним шампунем

Які бувають шампуні для котів

Сухий засіб. Такий варіант схожий на пудру. Його потрібно акуратно насипати на шерсть вихованця, а після акуратно вичісати. Але такий варіант підійде лише в тому випадку, якщо тварина не дуже брудна.

Рідкий засіб – це найпопулярніший варіант. Але в цьому випадку уникнути контакту із водою не вийде. Коли купатимете кішку – будьте дуже обережні, намагайтеся не мочити голову і стежте за тим, щоб ні вода, ні шампунь не в жодному разі не потрапили у вуха.

+ There are no comments

Add yours