Він, напевно, є у вас… Що треба знати про Герпес? 5 важливих речей!

Estimated read time 1 min read

Вірус Епштейн-Барра чи Герпес, має 95% людей. Це частіше, ніж у 9 випадках з 10, тому вас це точно може стосуватися!

5 важливих речів про герпес:

  1. Латентний стан

Герпес, його ще називають вірусом поцілунків, оскільки він передається при контакті зі слизовими, зазвичай існує у латентному стані. Це коли вірус у вашому організмі є, але за нормальних умов як таких симптомів захворювання у вас не спостерігається. Але якщо ці умови поміняються, наприклад ви промокніть, замерзніть або вас просто продує, тоді вірус почне давати себе знати. Це може виявлятися у набряклості та болі в гландах, болі в суглобах, сильній стомлюваності та головному болю. Також може бути розвиток оперізувального герпесу, докладніше про це розповіли тут https://arthro.com.ua/?p=30266.

Зазвичай ці симптоми проходять через 2-3 тижні, і ми думаємо, що позбулися хвороби, але ні! Тому що вірус Епштейн-Барра позбутися неможливо, тільки якщо ви не пересадили собі стовбурові клітини здорової людини. Але якщо ви будете берегти своє здоров’я, наприклад: не застуджуватись, гартуватися, правильно харчуватися, займатися спортом і уникати шкідливих звичок, тоді вірус так і перебуватиме в латентному стані і не зможе вас потривожити!

  1. Вірус Епштейн-Барра пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку наступних захворювань:
  • аутоімунні захворювання (склеродермія, ревматоїдний артрит, системний червоний вовчак та ін);
  • різні види раку;
  • синдром хронічної втоми;
  • фіброміалгія (біль у м’язах та суглобах).

Він, напевно, є у вас... Що треба знати про Герпес? 5 важливих речей!

  1. Вірус блокує важливі нутрієнти у нашому організмі.

Перший вітамін, який блокує вірус Епштейн-Барр – це вітамін Д. Якось вірус знає, що вітамін Д зміцнює імунну систему і тому блокує місце всмоктування вітаміну Д.

Ще вірус заважає транспортуванню Цинку. Цинк – важлива зброя імунної системи, тому, якщо вірус заважатиме його транспортуванню, то наш імунітет залишиться без зброї, і не зможе захищати наш організм.

І важливо знати, що вірус Епштейн-Бар блокує засвоєння вітаміну А (ретинолу). Вітамін А вкрай необхідний слизових оболонок. Він бере участь у створенні слизового бар’єру, який перешкоджає проникненню вірусів в організм через слизові. Тому так важливо приймати з їжею достатню кількість вітаміну Д, А та Цинку!

  1. Вірус впливає терморегуляцію.

Вірус має здатність обходити механізм імунної системи, який регулює температуру при вірусній атаці, тобто не дає підвищуватись температурі. Якщо ви думаєте, що це добре, зрозумійте, що імунна система підвищує температуру, щоб деактивувати віруси. І ось уявіть, що ви застудилися, вірус прокинувся і почав діяти. Ви втомилися, у вас розболілося горло, але спека немає, і вірус не гине. Хвороба тягнеться тижнями, або навіть місяцями, що може призвести до ускладнень чи розвитку інших захворювань. Тому в такі моменти вам необхідно піднімати температуру самостійно:

  • одягайте кілька шарів одягу і лягайте під ковдру;
  • пийте більше гарячого чаю з лимоном, медом чи малиною;
  • робіть гарячі ванни для ніг;
  • уникайте холоду.
  1. Вірус любить ваш стрес.

Виходячи з багатьох наукових досліджень, у 100% людей з аутоімунними захворюваннями, синдромом хронічної втоми та фіброміалгією завжди був хронічний емоційний стрес! Це з тим, що з стресі в організмі виробляється кортизол, який пригнічує імунну систему! Це дозволяє вірусам активізуватись, створюючи при цьому людині багато проблем зі здоров’ям. Тому дуже важливо боротися зі стресом! Будь-якими способами уникайте і намагайтеся його усувати!

Подумайте що викликає у вас стрес і постарайтеся позбутися цього фактора. Якщо позбутися його вам не вдається, тоді почніть практикувати йогу, медитацію та дихальні гімнастики. Є ще купа способів рятування від стресу. Якщо вам цікаво дізнатися про них, то напишіть у коментарях, і наступну статтю я присвячую саме цьому!

+ There are no comments

Add yours